La senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá ha mort aquest dimecres després de patir un infart en un cèntric hotel de Madrid. Fonts d'Emergències de la Comunitat de Madrid han indicat que el 112 ha rebut una trucada de l'hotel Vila-real de Madrid a les 7.00 hores.

Fins al lloc s'han desplaçat efectius sanitaris que han atès Barberà, de 68 anys, en parada cardiorespiratòria, i a la qual durant més de trenta minuts han practicat maniobres de reanimació sense èxit.

Rita Barberá Nolla (València, 16 juliol 1948) va ser alcaldessa de València entre els anys 1991 i 2015, diputada per València a les Corts Valencianes entre el 1983 i el 2015 i era actual senadora per designació autonòmica. Processada per un presumpte blanqueig de diners en el cas Imelsa, ha estat una de les grans figures del PP els últims anys on ha estat afiliada durant quaranta anys.

Rita Barberá era filla de Carmen Nolla, hereva de l'empresa de ceràmica Fàbrica de Mosaics Nolla i José Barberá Armelles, periodista i polític valencià en l'època franquista.

Processada en el cas Imelsa

Justament dilluns d'aquesta setmana, l'exalcaldessa va declarar al Suprem en el marc del cas Imelsa en el qual s'investiguen contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions valencianes. Barberà va reconèixer que va aportar 1.000 euros al Partit Popular per a la campanya de les eleccions del 2015 en què optava a l´alcaldia, però va negar que la formació li tornés aquests diners en dos bitllets de 500 euros. Així mateix i davant el magistrat que l´investigava per un delicte de blanqueig de capitals, va assegurar que no coneixia cap membre del PP valencià que hagués rebut el reintegrament de les seves aportacions al partit i també va dir que no coneixia el sistema que feia servir el comitè de campanya per finançar els actes.t.