efe/ddg londres

n Un tribunal britànic va condemnar a cadena perpètua Thomas Mair pel «brutal i despietat» assassinat de la diputada laborista Jo Cox, a qui va disparar i apunyalar mortalment el 16 de juny, una setmana abans del referèndum europeu. Mair, de 53 anys i vinculat a l'extrema dreta, va assassinar la diputada proeuropea, de 41 anys i mare de dos fills petits, en la recta final de la campanya prèvia a l'històric plebiscit, en el qual va guanyar el Brexit.

Poc després d'emetre el seu veredicte de culpabilitat per assassinat, el jutge del tribunal penal d'Old Bailey de Londres, on es va celebrar la vista judicial, va condemnar l'acusat a complir cadena perpètua, una pena que el magistrat va justificar per la «gravetat excepcional» del delicte comès.

En el moment de conèixer-se el dictamen es trobaven presents en el tribunal el vidu de la parlamentària, Brendan Cox, els seus pares, Jean i Gordon Leadbeater, i la seva germana, Kim. El marit de la política va indicar que la família no havia anat a l'audiència «per implorar un càstig».