Donald Trump nomena les dues primeres dones per al seu govern

?Nikki Haley, representant davant l'ONU, va donar suport a Rubio i Cruz a les primàries republicanes ?Betsy DeVos, nova secretària d'Educació

24.11.2016 | 10:37
Nikki Haley, nova representant dels EUA davant l´ONU.

efe/ddg washington

n El president electe dels Estats Units, Donald Trump, va nomenar les dues primeres dones del seu gabinet, una formació de govern que s'ha convertit gairebé en un reality show. Trump va triar la governadora de Carolina del Sud, Nikki Haley, per representar els Estats Units davant l'ONU i Betsy DeVos com a secretària d'Educació.

«La governadora Haley ha provat la seva capacitat per unir la gent sense importar la seva procedència o la seva afiliació política per tal de fer avançar polítiques per millorar el seu estat i el seu país», va explicar en un comunicat Trump, que prendrà possessió com a president el 20 de gener. «Ella és una persona capaç d'arribar a pactes i esperem aconseguir molts acords. Ella serà una gran líder per representar-nos en l'escena mundial», va afegir el milionari.

Haley, de 44 anys i governadora de Carolina del Sud des de 2011, es va oposar a Trump durant el procés de primàries del Partit Republicà i va oferir el seu suport, primer, al senador per l'estat de Florida Marco Rubio i, quan aquest va ser eliminat, al senador per Texas Ted Cruz.  Tot i aquesta inicial oposició, el nom de Haley va sonar com a possible companya de fórmula de Trump com a candidata vicepresidencial, càrrec que va acabar en mans del governador d'Indiana, Mike Pence.

Per altra banda, DeVos és una ferma defensora que els pares puguin fer servir fons públics per portar els seus fills a escoles privades o religioses. «Betsy DeVos és una brillant i apassionada defensora de l'educació. Sota el seu lideratge reformarem el sistema d'educació dels EUA i acabarem amb la burocràcia que està frenant els nostres fills perquè puguin accedir a una educació de classe mundial i opcions d'escoles a totes les famílies», va dir Trump en un comunicat.

DeVos, de 58 anys, va ser presidenta del Partit Republicà a Michigan i actualment dirigeix l'American Federation for Children, un grup que propugna l'expansió de l'opció que permet els pares utilitzar fons públics per portar els seus fills a escoles de la seva preferència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Londres es disculpa per enviar cartes amenaçant d'expulsar comunitaris

El Govern britànic vol acabar amb la «jurisdicció directa» de la Justícia Europea sobre el Regne...

El PNB obligarà Rajoy amb el seu vot a parlar del cas Gürtel al Congrés

El PNB obligarà Rajoy amb el seu vot a parlar del cas Gürtel al Congrés

El partit basc pensa que un assumpte amb una dimensió tan destacada «demana la màxima claredat i...

Un home és pare biològic de 102 nens per donació d´esperma a Holanda

El cas d'un home que és el pare biològic de 102 nens per donació d'esperma ha provocat un escàndol...

Troben el cadàver del nen d´11 anys desparegut dissabte en un riu a València

El cadàver del nen d'11 anys que va desaparèixer dissabte passat després de...

Dos detinguts més per la seva relació amb l´atemptat de Finlàndia

L'Oficina Nacional d'Investigació de Finlàndia (KRP) va informar de la...

L´incendi de Lleó continua actiu després d´haver cremat 5.000 hectàrees

L´incendi de Lleó continua actiu després d´haver cremat 5.000 hectàrees

Trànsit talla una carretera perquè el dens fum causat per les flames feia molt...

Enllaços recomanats: Premis cinema