Montoro promet un major control de les liquidacions de l'IVA

?El ministre d'Hisenda assegura que el Govern posarà en marxa mesures per reduir els pagaments en efectiu ?C's denuncia que les persones que es van acollir a l'amnistia fiscal no van pagar el recàrrec

24.11.2016 | 10:37

efe/ddg madrid

n El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, va avançar que el Govern planeja reforçar el control de les liquidacions de l'IVA i posar en marxa mesures per reduir els pagaments en efectiu. En resposta a una interpel·lació del diputat de Ciutadans Francisco de la Torre, Montoro va explicar que aquests plantejaments s'emmarquen en un paquet de mesures, promogudes per l'Agència Tributària, que el Govern està preparant per a la lluita contra el frau i que «poden reportar importants ingressos» a partir de 2017.

Entre aquestes mesures n'hi ha algunes «relatives al control de les liquidacions de l'IVA», el que no implicarà la pujada de l'impost, va insistir Montoro, alhora que s'advocarà per «reduir els pagaments en efectiu», una qüestió que no va detallar.

També es revisaran els ajornaments en els pagaments a l'Agència Tributària perquè, va explicar el ministre, «no té gaire sentit que tenint la facilitat de crèdit que existeix avui les empreses es financiïn sobre la Hisenda de tots» i quedi un volum de deute pendent «de desenes de milers de milions d'euros».

De fet, aquest «pla de lluita contra el frau i millora de control tributari» començarà a concretar-se la setmana que ve, va afegir Montoro, quan el Govern ha d'exposar les mesures per al compliment dels objectius de dèficit públic. El ministre va defensar aquestes mesures com una via per mirar al futur i deixar «de donar voltes» a un passat representat per l'amnistia fiscal de 2012, que era la qüestió que es plantejava en la interpel·lació.

El diputat De la Torre va insistir en la seva intervenció en el fet que els «defraudadors» que es van acollir a l'amnistia no van pagar el 10% dels béns aflorats que exigia la llei, i que el termini perquè l'Agència Tributària revisi i reclami aquestes declaracions venç el 30 de novembre sempre que no s'enviï una notificació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Alarma a l´estació de la ciutat francesa de Nimes per un fals tiroteig

L'estació central de trens de Nimes, al sud de França, va ser evacuada ahir per la...

L´exfiscal de Veneçuela destituïda per l´Assemblea marxa cap a Colòmbia

Luisa Ortega denuncia una «persecusió sistemàtica» del govern veneçolà pel cas dels soborns...

Corea del Nord insta l´Amèrica Llatina a mantenir les relacions

El portaveu nord-coreà assegura que el règim continuarà millorant les relacions amb altres països

El partit del govern israelià suspèn les afiliacions enmig d´una batalla interna

Likud, el partit del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha suspès de forma...

Trump defensa el destituït Bannon i qualifica Clinton de «deshonesta»

Trump defensa el destituït Bannon i qualifica Clinton de «deshonesta»

?El president nord-americà es reuneix amb el seu equip de seguretat nacional a la seva residència...

Enllaços recomanats: Premis cinema