Un incendi obliga a evacuar més de 80.000 persones a Israel

?Els serveis secrets investiguen una cadena de focs que des de dimarts passat afecta el país

25.11.2016 | 07:26

efe/ddg jerusalem

n Més de 80.000 persones van ser evacuades de Haifa (nord d'Israel) per un incendi que amenaça una desena de barris de la ciutat i que s'emmarca en una cadena de focs al país que investiguen els serveis secrets. Almenys onze barris es van veure afectats per un foc que va començar en una zona boscosa a la part sud-oest de la localitat i que va obligar a desallotjar els dos campus universitaris als turons de la muntanya Carmel -la Universitat de Haifa i el politècnic Tejnión- així com diversos centres penitenciaris i mèdics.

«Hem evacuat 60.000 habitants, no té precedents», va explicar Yona Yahav, alcalde d'una ciutat on conviuen àrabs i jueus, però hores després la policia va actualitzar la xifra a més de 80.000, només a Haifa, i va informar d'almenys cinc focus provocats.

El servei d'emergència Maguen David Adom (equivalent a la Creu Roja) va assenyalar que va oferir assistència a unes 60 persones, totes elles en estat lleu i afectades majoritàriament per inhalació de fum. L'incendi de Haifa se suma a una cadena de focs que des de dimarts afecta el país i que va tallar carreteres i va causar importants danys materials.

Ahir es van detectar diversos focus en els encreuaments de Shaar Hagay (accés a les muntanyes que condueixen a Jerusalem), les ciutats de Rishon Letzión, Savion, Modiin i Cesarea, els assentaments jueus de Talamón i Oranit i els voltants de la ciutat àrab- israelià d'Umm El Fahem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema