n El president electe dels EUA, Donald Trump, va alertar ahir que «res canviarà» amb la campanya per dur a terme un recompte dels vots dels comicis del passat 8 de novembre a almenys tres estats -Wisconsin, Pennsilvània i Michigan-, encapçalada per l'aspirant del Partit Verd a la Casa Blanca, Jill Stein. «Massa temps i diners es gastaran» amb el recompte per obtenir «el mateix resultat», va emfatitzat el president electe, candidat del Partit Republicà.

En diversos tuits, Trump va dir que el seu principal rival, la demòcrata Hillary Clinton, «va admetre la derrota» quan el va trucar la nit electoral «just abans» del seu discurs de victòria. A més, l'endemà, Clinton va defensar «acceptar els resultats i mirar cap al futur», en el discurs que va donar llavors l'exsecretària d'Estat, segons va recordar el magnat.

Malgrat que el republicà Donald Trump es va imposar en el sistema de Col·legi Electoral que decideix l'inquilí de la Casa Blanca, la demòcrata Hilary Clinton va superar al seu rival en més de dos milions de vots, segons la pàgina web Cook Political Report, dedicada a recollir el recompte.