n El Ministeri de l'Interior va informar ahir de la detenció per part de la Guàrdia Civil d'un home d'origen palestí que hauria estat interceptat a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas quan intentava viatjar a Síria per unir-se a les files del Daesh.

Malgrat que aquesta detenció es va produir fa uns dies, va ser ahir diumenge quan diversos agents del Comandament d'Informació de l'institut armat i de la Comandància de Canàries van efectuar un registre de més de tres hores a l'habitatge del sospitós, d'acord amb el jutjat número 5 de l'Audiència Nacional.

El detingut va presenciar l'escorcoll en el qual van participar una desena d'agents, que van buscar proves i possibles connexions amb altres persones que poguessin haver facilitat la seva radicalització i els seus desplaçaments. A l'habitatge els agents van comissar quatre caixes de documents.

Des del 2014, la Guàrdia Civil mantenia oberta una investigació sobre aquesta persona amb relació a les seves activitats a favor de l'Estat Islàmic i va comprovar que el detingut havia experimentat un procés de radicalització a través del consum reiterat de propaganda terrorista.

Aquesta radicalització va desembocar finalment amb el seu desig d'unir-se a les files del Daesh. El passat mes de juliol el detingut va fer un primer viatge via Turquia, país en el qual va ser detingut quan estava prop de la frontera amb Síria i les autoritats turques el van tornar a Espanya.

Després d'aquest primer arrest, el Servei d'Informació de la Guàrdia Civil va realitzar una vigilància especial i es va comprovar que aquest mes de novembre va tornar a sortir del territori nacional, intentant arribar a Síria via Jordània. El detingut va tornar a ser interceptat i tornat a Espanya, on la Guàrdia Civil el va detenir a l'arribada a l'aeroport i va passar a disposició judicial.

Des del juny del 2015 els cossos de seguretat han detingut un total de 163 gihadistes en territori espanyol.