L'etarra convicte Antonio Troitiño va ser detingut de nou a Londres després de ser-li revocada la seva llibertat condicional després de perdre la setmana passada el seu recurs d'extradició a Espanya. El seu lletrat, Alastair Lyon, va confirmar que, a petició de la Justícia espanyola, «se li ha retirat la llibertat sota fiança, a l'espera que es resolguin altres recursos que té pendents, ja que només podrà ser extradit si els perd».

Lyon va afegir que té previst sol·licitar permís a la Justícia britànica per recórrer el dictamen del Tribunal Superior de divendres passat, que va autoritzar l'extradició del seu client a Espanya. Paral·lelament, també ha demanat autorització per recórrer una sol·licitud d'asil polític que se li va denegar anteriorment. «Si no s'accepta cap d'aquests dos recursos, podrà ser extradit a Espanya. Si s´accepten un o els dos, no podrà ser extradit fins que aquests recursos es resolguin», va explicar l'advocat.

El Tribunal Superior de Londres va desestimar divendres un recurs de Troitiño i va autoritzar la seva entrega a l'Estat espanyol, que el reclama per presumpta pertinença a ETA, un dictamen que la defensa aspira a recórrer ara davant del Tribunal Suprem, màxima instància judicial del Regne Unit.

Fonts judicials van explicar que, després d'aquesta sentència, l'Audiència Nacional espanyola va sol·licitar, a través de la Fiscalia britànica, que es revoqués la llibertat condicional del sospitós i es procedís a la seva detenció.