El líder rus, Vladímir Putin, va oferir al president electe dels EUA, Donald Trump, normalitzar les relacions entre els dos països i forjar una aliança contra «una amenaça real i no imaginària: el terrorisme internacional». Durant el discurs sobre l'estat de la nació davant les dues cambres del Parlament, Putin va destacar que «aquesta tasca ja la compleixen els nostres soldats a Síria», als quals va lloar pel seu «coratge» en la lluita contra els gihadistes des de setembre de 2015.

El president rus va assegurar que el Kremlin no està interessat en «antagonismes», «ni busca enemics», i vol mantenir relacions amb els EUA «en un pla d'igualtat». «La cooperació entre Rússia i els EUA en la solució de problemes globals i regionals respon als interessos de tot el món. Tenim una responsabilitat comuna a l'hora de garantir la seguretat i l'estabilitat internacional», va dir.

Putin va allargar la mà a Trump just quan l'Exèrcit sirià ha aconseguit reconquerir gairebé la meitat dels barris de l'est d'Alep sota control gihadista, el que ha permès a unes 30.000 persones abandonar la ciutat després de diversos mesos de setge. Segons els experts, Síria i Rússia volen acabar amb la resistència gihadista abans que Trump assumeixi el càrrec al gener. Putin també va demanar explicacions al president turc, Recep Tayyip Erdogan, per les seves afirmacions que havia ordenat l'entrada de tropes a Síria.