El fort temporal de pluges que va caure ahir a diverses zones d´Andalusia, especialment a les províncies de Màlaga i Cadis, va causar la mort d´una noia de 26 anys que es va ofegar en quedar atrapada en un club d´Estepona i d´un operari d´Endesa que estava reparant una línea elèctrica a la comarca del Campo de Gibraltar.

Tot apunta que la dona, que es trobava sola a l´interior del local, va morir ofegada, malgrat que la Policia Nacional manté obertes altres línies d´investigació. La jove hauria avisat una amiga i aquesta li hauria recomanat que pugés sobre un mostrador i que esperés a ser rescatada. Quan els equips de rescat van arribar ja van trobar-se el cos sense vida. Pel que fa a l´altra víctima mortal, en tancar aquesta edició es desconeixien els detalls del succés.

Els equips de rescat van haver d´atendre més de 800 emergències durant el dia, gairebé totes a la província de Màlaga. Algunes poblacions van quedar totalment inundades i la Guàrdia Civil va haver de rescatar diversos veïns de les teulades dels seus habitatges. Aquest va ser el cas del poble de Cártama, on els evacuats van ser traslladats al poliesportiu municipal. L´alcalde de la població, Jorge Gallardo, va explicar que també va ser necessari rescatar un refugi caní, on una vintena de llebrers van ser evacuats amb petites embarcacions tipus piragües per part d´un grup de voluntaris i d´ell mateix.

Molt a prop d´aquesta localitat, a Alhaurín de la Torre, es van realitzar una trentena de rescats, un dels quals es va haver de fer nedant enmig de l´aigua acumulada als carrers, per tal de posar fora de perill una família amb nou fills que s´havia quedat incomunicada.

Estepona va ser una de les localitats més afectades i al migdia ja s´havien recollit més de 200 litres per metre quadrat. La localitat va patir la inundació del centre de salut i l´esfondrament d´un mur.

Una altra de les poblacions amb més danys va ser Manilva, on es van produir despreniments de terreny, desbordaments de rius i inundacions a carreteres, com el cas de l´autovia A-7, que es va haver de tallar al trànsit.

Al municipi de Casares, la zona de la costa es va veure molt afectada i es van inundar urbanitzacions i garatges. També es van haver de tallar carreteres i, segons informava l´alcalde de la població, la localitat va quedar incomunicada. El fort temporal també va obligar a suspendre el servei de metro a Màlaga capital.

Les conseqüències del vent i la pluja van afectar també la província de Cadis, on es van haver de tallar dos trams de la via fèrria amb Sevilla i no funcionaven les dues línies de catamarans que uneixen la capital gaditana amb les localitats d´El Puerto de Santa María i Rota.