Un jove de 23 anys va matar a trets tres dones amb un rifle de caça davant d’un restaurant, la nit del dissabte al diumenge, a la ciutat finlandesa d’Imatra (al sud-est del país) i va ser detingut posteriorment per la policia.

Les víctimes són la presidenta del consell municipal de la ciutat, Tiina Wilén-Jäppinen i dues periodistes locals. Malgrat que la policia desconeix els motius del crim, les sospites apunten que van ser escollides a l’atzar.

Segons la investigació policial, el sospitós va aparcar el seu cotxe en un carrer de vianants, va agafar l’arma del maleter i va disparar a les tres dones, que acabaven de sortir d’un restaurant proper.

Quan la policia va arribar al lloc dels fets, alguns testimonis van identificar l’home com a autor del triple assassinat i aquest va ser detingut sense oposar resistència. Els agents van registrar el cotxe del sospitós, on al maleter van trobar-hi el rifle de caça amb el qual havia disparat a les víctimes.

El detingut va efectuar, presumptament, quatre o cinc trets a curta distància, els quals van impactar al cap d’una de les dones i al pit de les altres dues, provocant-los la mort instantània. L’arma estava registrada legalment, però no pertenyia al suposat agressor, i la policia no va voler donar més detalls del propietari.

El sospitós no ha estat encara interrogat, però segons fonts policials no té vincles amb cap grup violent, fet que descartaria «motius polítics». No obstant això, el jove té antecedents penals per «petits delictes contra la propietat i actes violents».