El magnat novaiorquès Donald Trump va vendre totes les seves accions al juny, diversos mesos abans de les eleccions presidencials dels Estats Units que va guanyar. La possibilitat que els negocis de Trump puguin representar conflictes d'interessos amb la seva gestió presidencial és un dels temes més tractats pels mitjans de comunicació i pels crítics del governant electe.

«El president electe va vendre totes les seves accions al juny», va afirmar Jason Miller, un dels portaveus del seu equip de transició, quan va ser consultat sobre si el president electe mantenia accions de la firma aeronàutica Boeing, arran de la polèmica desfermada pel cost del programa de l'avió presidencial.

Trump va desencadenar una nova polèmica en demanar que es cancel·li un multimilionari contracte amb la firma Boeing per fabricar un nou model de l'avió presidencial, conegut com a Air Force One. «Boeing està construint un nou 747 Air Force One per a futurs presidents, però els costos estan fora de control, més de 4.000 milions de dòlars», va afirmar.

Segons dades de The Wall Street Journal, Trump posseïa almenys dos comptes en agències de corretatge amb accions i bons en prop de 150 instruments corporatius en un gran nombre de companyies que incloïen Boeing, Visa, Amazon i Apple. Trump va anunciar que el 15 de desembre donarà a conèixer detalls sobre el traspàs dels seus negocis privats a la seva família.