Un total de 438 immigrants van aconseguir entrar a Ceuta en un assalt a la tanca fronterera protagonitzat per uns 800 subsaharians, un dels més multitudinaris ocorreguts a la ciutat autònoma i després del qual 49 persones van haver de ser ateses a l'hospital per contusions i ferides. L'assalt es va produir cap a les sis del matí als voltants de la Finca de Berrocal i va ser protagonitzat per més de 800 immigrants que es van llançar corrent contra la doble tanca fronterera, que té sis metres d'altura.

Els immigrants que van aconseguir entrar a la ciutat, bé saltant el doble tancat o a través de les portes situades a la tanca, es van escampar per les muntanyes properes a la frontera, el que va dificultar les tasques de detenció i atenció a aquestes persones.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional van desplegar un operatiu especial per atendre els immigrants, que van ser traslladats al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), que actualment acull 1.178 persones, el que va obligar a instal·lar lliteres i noves tendes de campanya. A l'entrada al CETI es van produir escenes d'alegria entre els nouvinguts i els immigrants que ja eren a la ciutat, amb crits, plors i senyals de victòria.