n L'advocat Eduardo Ranz va denunciar davant la Fiscalia General de l'Estat a la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) per enviar una carta dirigida a ajuntaments del país en què els seus serveis jurídics a «baix cost» per defensar-se de les demandes per incomplir la Llei de memòria històrica.

Ranz, advocat que va aconseguir que un jutge ordenés l'exhumació de dues víctimes del Valle de los Caídos, va al·legar que l'oferiment de la Fundació Francisco Franco pot suposar un frau ja que promou rebre donacions particulars, el que suposa un 25% de deducció fiscal.

«Incitació a l'odi»

El lletrat, que va impulsar les demandes per fer complir la Llei de Memòria Històrica, va considerar que «s'està emprant diners públics en la incitació a l'odi i l'exaltació del franquisme, guerra civil i dictadura, amb la qual cosa la Fundació ha de ser il·legalitzada immediatament».

En la denúncia presentada, Ranz va incloure la carta enviada per la Fundación Franco als ajuntaments en la qual sol·licita als regidors que no «esborrin la història i deslegitimin el passat».

La carta es va enviar als ajuntaments que, segons es recull en la mateixa missiva, «es troben entre els 335 municipis espanyols que han estat demandats per l'aprenent de Robespierre, el lletrat Eduardo Ranz, jutge i part de la mal anomenada Llei de memòria Històrica».

Per a Eduardo Ranz, les cartes aquests ajuntaments, són un atac a l'Estat de dret, per la qual cosa es va procedir a presentar denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat perquè procedeixi a la investigació dels fets.