La policia deté a Múrcia un fals metge que feia circumcisions a menors per 150 euros

L'home esterilitzava l'instrumental quirúrgic amb un rentaplats. Un nadó va haver de ser ingressat a l'UCI

07.01.2017 | 01:49

Agents de la Policia Nacional han detingut a Múrcia l'administrador i màxim responsable d'una clínica mèdica clandestina després de fer-se passar per metge, usurpant la identitat d'un antic soci, i realitzar, tant a la Regió de Múrcia com en altres províncies espanyoles, circumcisions a menors, sense tenir titulació acadèmica en la branca sanitària. A més del principal responsable de la clínica han estat arrestats dos dels seus col·laboradors; un d'ells per un delicte de lesions causades a un nadó de tres mesos, que va haver de ser ingressat a l'UCI pediàtrica en estat d'inconsciència i amb tremolors.

Com a conseqüència de les investigacions s'ha clausurat la clínica, l'administrador i màxim responsable era el fals metge. En aquest lloc es practicaven les intervencions quirúrgiques, principalment a clients del municipi murcià, tot i que l'establiment no tenia autorització de funcionament. El titular de la clínica, sense titulació sanitària reconeguda, a més de realitzar en aquest lloc les intervencions, es traslladava per totes les províncies espanyoles on era requerit.

Durant el registre al consultori clandestí es van obtenir considerables indicis de la pràctica il·legal de la medicina en el mateix, ja que es va trobar nombrós material quirúrgic i sanitari fungible, medicaments, tots ells caducats i fins i tot un d'ells il·legal en no estar autoritzat per la legislació sanitària espanyola, per la qual cosa es va procedir al seu tancament així com a la immobilització dels productes sanitaris caducats.

Esterilització amb rentavaixelles

A més de les intervencions que realitzaven a la clínica, en moltes ocasions, sobretot quan els pacients residien fora del municipi de Múrcia, el principal investigat es traslladava a qualsevol part d'Espanya per realitzar aquesta pràctica quirúrgica en entorns domèstics, sense les més mínimes condicions higiènic sanitàries i esterilitzant l'instrumental mèdic mitjançant l'ús de rentavaixelles, amb el consegüent risc per a la salut del pacient. També administrava als pacients, menors d'edat i en la seva gran majoria nadons, anestèsics abans de la intervenció, sense realitzar un preoperatori, sense consulta prèvia sobre possibles al·lèrgies o reaccions adverses.

Nadó ingressat a l'UCI pediàtrica

A més del principal responsable de la clínica han estat arrestats dos dels seus col·laboradors. A un d'ells se li imputa un delicte de lesions causades a un nadó de tres mesos que va haver de ser ingressat a l'UCI pediàtrica en estat d'inconsciència i amb tremolors al cos. L'anestèsia utilitzada, que podria haver arribat a una quantitat tòxica, hauria estat la causant d'aquests símptomes, que van aparèixer després d'haver practicat la circumcisió sobre una taula llitera en un domicili de Múrcia. Els detinguts en l'operació són tres homes, d'entre 22 i 45 anys d'edat, un d'ells de nacionalitat marroquina i els altres dos espanyols d'origen libanès.

Les investigacions han estat portades a terme per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Prefectura Superior de Policia de la Regió de Múrcia i de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Cartagena; amb la col·laboració de la Inspecció de Serveis, Establiments i Centres Sanitaris i el Servei d'Ordenació i Atenció Farmacèutica, dependents de la Direcció General de Planificació, Investigació, Farmàcia i Atenció al Ciutadà de la Regió de Múrcia, així com de la Inspecció de Treball .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un mort a Marsella després que un cotxe s'ha estavellat contra dues estacions de bus

De moment, es desconeix si es tracta d'un accident o d'una acció deliberada

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

A la madrilenya, de 18 anys, se li va perdre la pista la nit del 21 al 22 d'agost del 2016

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

?Els antiracistes surten al carrer per respondre a una marxa a favor de la llibertat d'expressió...

Víctimes de l´accident de Spanair demanen que es desclassifiquin documents

L'associació d'afectats pensa que en la documentació que reclama es troba la veritat sobre el...

El jutge deixa en llibertat l´escriptor turc detingut dissabte a Granada

Aquest intel·lectual, que també té nacionalitat alemanya, és reclamat...

Mor ofegat un jove de 15 anys a la platja de la Malva-rosa de València

Un noi de 15 anys va perdre la vida a a la platja de la Malva-rosa de València...

Enllaços recomanats: Premis cinema