n La secretaria d'Organització de Podem a Balears va informar que ha admès la dimissió del secretari jurídic de la Comissió de Garanties Democràtiques autonòmica del partit, Joan Canyelles, per «haver utilitzat un llenguatge incorrecte i haver transmès informacions imprecises».

La dimissió es va produir arran de «publicacions aparegudes als mitjans de comunicació», va afirmar Podem en un comunicat, i segons les quals Canyelles li hauria ofert una feina a una component del consell ciutadà de Podem, Carmen Azpilicueta, a canvi de retirar la seva candidatura a encapçalar la llista de la formació al Consell de Mallorca.

Canyelles va presentar la seva dimissió «per haver utilitzat un llenguatge incorrecte i haver transmès informacions manifestament imprecises», i va assegurar que la seva actuació era «totalment independent» i responsabilitat seva, establia Podem a la nota.

El partit va recordar que a Azpilicueta se li va incoar un expedient per haver intentat cometre un frau a les eleccions primàries per a les llistes electorals al Consell de Mallorca i al Parlament.

Després d'una auditoria informàtica d'Agora Voting es van detectar un total de 330 vots irregulars procedents de 3 adreces IP d'ordinador, tal com va informar en el seu moment el partit. El Comitè electoral de Podem estatal va comprovar llavors que aquests vots pertanyien a gent que no sabia que havia votat a les primàries.