n Un atemptat suïcida va causar ahir almenys set morts i quinze ferits en un mercat del barri d'Al Baladiat, a l'est de Bagdad, hores després que l'explosió d'un cotxe bomba matés dotze persones més a la capital iraquiana. El segon atac va ser perpetrat per un terrorista suïcida que va fer esclatar un cinturó d'explosius en un mercat popular, segons va afirmar una font dels cossos de seguretat.

L'agència de notícies Amaq, vinculada al grup terrorista Estat Islàmic (EI), va informar que l'atac de Baladiat tenia com a principal objectiu a un grup de xiïtes. Un cotxe bomba va explotar hores abans al barri de Ciutat Sadr, una zona popular de majoria xiïta també situada a l'est de Bagdad, fet que va provocar almenys dotze morts i vint ferits. Segons Amaq, l'atemptat, comès a la Plaça 83, va ser perpetuat per un suïcida que tenia com a blanc «aquesta reunió xiïta», branca minoritària de l'islam, que sol ser blanc d'atacs per part dels gihadistes.

Dilluns passat van explotar dos cotxes bomba a Ciutat Sadr, populós barri de majoria xiïta de Bagdad, en dues accions que també va ser reivindicada per l'EI. Un d'aquests cotxes bomba va matar 37 persones i va causar ferides a prop de 60 a les portes d'un mercat i l'altre va ferir diverses persones prop d'un hospital.

Per Cap d'Any, un altre doble atemptat suïcida va causar 28 morts a la capital iraquiana, mentre que en els últims dies s'han registrat atacs similars en altres punts del país. El ressorgiment dels atemptats a l'Iraq ha coincidit amb el començament d'una nova ofensiva de l'exèrcit iraquià per arrabassar al EI la ciutat de Mossul, capital de la província de Nínive (situada al nord) i principal feu dels radicals al país.