Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant un home que presumptament va abusar d'un menor de 15 anys en relacions sadomasoquistes i que administrava un fòrum d'internet on va conèixer a la víctima. L'arrestat va arribar a crear multitud de perfils falsos amb els quals va escriure més de 93.000 missatges per guanyar-se la seva confiança i mantenir relacions en llocs apartats i en ocasions especialment degradants a la ciutat.

En l'operació, els agents van detenir un segon home que suposadament va mantenir relacions sexuals amb el noi, que va optar per explicar el que li estava passant als seus pares. Els progenitors, de manera immediata, van posar els fets en coneixement de la Policia Nacional el passat mes de novembre, que va poder detenir els dos individus, de 53 i 23 anys i els que es considera presumptes autors de delictes d'abús sexual de menors, prostitució de menors i difusió de pornografia infantil.

Segons ha informat la policia en un comunicat, l'administrador del fòrum d'internet detingut li "feia veure" a la menor que ell era "una mena d'amo" i "podia oferir-lo per aquest tipus de pràctiques sexuals a altres persones". Al novembre de 2016 el menor va denunciar al costat dels seus pares els fets a la Comissaria Provincial d'Alacant.

En aquesta denúncia narrava els contactes sexuals que havia tingut amb una persona major d'edat a qui havia conegut en un fòrum d'internet de contingut homosexual. Aquest home era l'administrador d'un dels grups del fòrum i utilitzava un nom fictici per identificar-se.

Els agents van descobrir que l'administrador del fòrum, en detectar que el nou usuari del xat podia tractar-se d'un menor d'edat i que això li podia comportar problemes, "enredar" a la víctima perquè deixés el grup tot i que, segons la policia, " tot era un ardit i una mesura de seguretat "per, a partir d'aquest moment, continuar els contactes en privat utilitzant per a això altres aplicacions de missatgeria.

Enginyeria social per banalitzar conductes sexuals

A partir d'aquest moment, el principal investigat va desplegar una "autèntica estratègia per guanyar-se la confiança del menor", amb el qual va incrementar "de manera significativa" les converses de tipus sexual i els intercanvis d'arxius, segons la policia. Fruit de la investigació s'ha descobert que aquest individu va crear més de deu perfils a les xarxes simulant converses entre diferents persones que mostrava el menor, "quan realment eren inventades i tenien com a únic objecte banalitzar aquest tipus de conductes i enganyar" al noi.

D'aquesta manera, el sospitós es va guanyar la confiança de la víctima, amb qui va arribar a mantenir relacions sexuals i el va arribar a introduir en pràctiques de tipus sadomasoquista, en què el principal investigat "li feia veure que era una espècie de dominador o amo i podia per tant oferir-lo per aquest tipus de pràctiques sexuals a altres persones ".

El menor va ser convençut per mantenir relacions sexuals amb altres individus, relacions que en ocasions presenciava el principal sospitós i que tenien lloc en diversos llocs, segons la policia, entre ells, una casa abandonada en un descampat del terme municipal de Sant Vicent del Raspeig, un lloc "amb unes condicions especialment insalubres i vexatòries".

L'adolescent, "immers en una greu situació d'ansietat i totalment desbordat", va optar per explicar el que li estava passant als seus pares, que van denunciar els fets a la Policia. Conseqüència de les indagacions practicades es va aconseguir la plena identificació i detenció a Alacant tant del principal investigat com de l'altre individu que finalment també va acabar abusant del menor.

La investigació ha estat portada a terme per agents del Grup de Delictes Tecnològics de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant.