El Govern vol que paguin més per les medicines els jubilats que més cobren

La ministra de Sanitat proposa modificacions en el copagament en el tram de renda que va dels 18.000 als 100.000 euros · El PSOE demana a Montserrat que expliqui la mesura al Congrés

10.01.2017 | 08:13
La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, aposta per modificar el copagament

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, vol «ajustar» el copagament farmacèutic per als jubilats que cobren pensions més altes, en el tram de renda que va dels 18.000 als 100.000 euros. Així ho va expressar Dolors Montserrat en declaracions a Ràdio 4, en què també va assenyalar que els aturats de llarga durada no hauran d'abonar una part dels medicaments com fins ara.

Per als jubilats, la ministra aposta per mantenir el copagament farmacèutic de 8 euros al mes per als que no cobren res i fins als que tenen una renda de 18.000 euros l'any. L'«ajust» que vol aplicar Montserrat s'adreçarà als que cobren entre 18.000 i 100.000 euros, una franja molt àmplia, segons el seu parer.

«Qui més té hauria de pagar més», va assenyalar la ministra, encara que sense precisar si els que cobren menys hauran d'abonar els actuals 13 euros al mes o menys, ni tampoc quina quantitat i a partir de quina renda ho haurà de fer la resta.

Per part seva, el PSOE va demanar la compareixença de la ministra de Sanitat i la convocatòria de la Diputació Permanent perquè expliqui la seva proposta d'«ajustar» el copagament farmacèutic per als jubilats que cobren pensions més altes.

En un comunicat, el PSOE va explicar que el seu Consell Federal de Sanitat es va reunir i va mostrar el seu «total rebuig» a aquesta proposta de Montserrat. El responsable de Sanitat de la Comissió Gestora, Francisco Ocón, va assegurar que els socialistes no permetran que el Govern «toqui la butxaca» dels pensionistes i es va oposar «rotundament al fet que el copagament sigui barrera d'accés als medicaments, que és la realitat que estan patint els pensionistes espanyols». A més d'exigir la derogació de la reforma sanitària, el PSOE va insistir que el copagament no és el seu model i que no entén com la ministra pot plantejar quelcom així.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Siena reviu avui la seva cursa medieval

Siena reviu avui la seva cursa medieval

Més de 70.000 persones es reuneixen a la localitat toscana per veure aquest espectacle eqüestre

Corea del Nord decideix esperar «una mica més» per atacar l´illa de Guam

Corea del Nord decideix esperar «una mica més» per atacar l´illa de Guam

El líder nord-coreà insta els EUA a «desactivar la tensió i prevenir un perillós conflicte...

Manifestants fan caure una estàtua en honor als soldats confederats als EUA

Manifestants fan caure una estàtua en honor als soldats confederats als EUA

Un grup de manifestants va fer caure una estàtua en honor als soldats confederats a Durham...

Londres vol mantenir la unió duanera amb la UE temporalment

Londres vol mantenir la unió duanera amb la UE temporalment

El Regne Unit té la intenció d'evitar un «abisme» per a les empreses i individus britànics després...

Onze morts per la caiguda d´un arbre a l´illa de Madeira

Més de 30 persones han resultat més ferides en el transcurs d'una romeria religiosa

Enllaços recomanats: Premis cinema