n Les autoritats marroquines han començat a prohibir la fabricació i la venda del burca, peça que cobreix tot el cos i que els islamistes més radicals imposen habitualment a les dones. La decisió ministerial es deu a raons de seguretat, ja que delinqüents han arribat a utilitzar aquesta peça, que es ven per uns 5 euros, per perpetrar els seus crims.

Aquesta mesura serà aplicada a tot el país i les autoritats la van comentar als sastres i venedors de forma verbal, com a Casablanca i Tànger, encara que a Taroudant ho van fer per escrit.

El Ministeri d'Interior va advertir als fabricants a Taroudant que, en cas que no retirin dels seus magatzems aquestes peces en les properes 48 hores, les autoritats confiscaran el producte.

A Tànger, fonts de seguretat van confirmar indirectament la notícia amb l'argument que són peces alienes a la tradició marroquina i és una moda importada de l'orient musulmà. La prohibició afecta la comercialització i fabricació, sense que quedi clar si s'estendrà al seu ús.