Un estudi de la Community of Research on Excellence for All (CREA) de Barcelona, publicat en la revista Violence Against Women, revela que el 62% dels universitaris a Espanya ha patit o coneix a algú que ha patit violència masclista en l'àmbit universitari.

Segons informa l'estudi, basat en dades recollides per 1.083 estudiants d'universitats d'Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya, València, Múrcia i el País Basc, el 25% dels estudiants ha declarat que les agressions les han protagonitzat professors del centre on estudien, enfront d'un 16% que han indicat que l'agressor era desconegut.

A més, gairebé la meitat dels estudiants que han participat a l'estudi coneixien a algú que havia patit més d'un tipus de violència en el context universitari.

Els estudiants han reconegut que en la majoria de casos les víctimes assetjades eren noies (92%) i que el perfil de persones agressores responia en un 84% de casos a un home i en un 65% a un estudiant.

Les víctimes d'aquestes situacions han resultat ser en un 24% dels casos estudiants que porten menys de dos anys a la universitat.

Malgrat les xifres, i segons les dades recollides per CREA, el 91% de les víctimes va optar per no denunciar la situació, encara que el 66% sí que va explicar les agressions a algú del seu entorn.

El 92% dels estudiants que han participat a l'estudi han afirmat desconèixer si la universitat on estudiaven disposava d'un servei d'atenció als casos de violència masclista que sorgien en la institució, enfront d'un 69% que tenia dubtes sobre si la universitat recolzaria les víctimes.