n La policia italiana va arrestar dues persones acusades de ciberespionatge i de robatori d'informació confidencial d'institucions, polítics i empresaris. Entre les persones afectades per aquestes pràctiques il·legals es troben l'exprimer ministre italià Matteo Renzi; el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, i el també exprimer ministre Mario Monti.

La llista és àmplia i també inclou el cardenal Gianfranco Ravasi; l'exalcalde de Torí Piero Fassino; l'exportaveu de Silvio Berlusconi Paolo Bonaiuti, o el web del Partit Demòcrata, liderat per Renzi, entre d'altres.

La Policia italiana va confirmar que els detinguts són un enginyer nuclear de 45 anys i la seva germana de 49, tots dos residents a Londres però amb domicili a Roma, i els dos «molt coneguts en el món de les altes finances de la capital italiana».

Mitjans italians identifiquen els arrestats com Giulio Occhionero i Francesca Maria, i tots dos han estat detinguts en el marc de l'operació Ull de piràmide, que investiga el robatori a ordinadors de dades sensibles per a la seguretat de l'Estat.

La policia italiana els acusa d'adquirir informació relativa a la seguretat de l'Estat, accedir sense autorització al sistema informàtic i interceptar il·legalment comunicacions informàtiques o telemàtiques. Segons els investigadors, els germans van obtenir documentació de polítics, empresaris o banquers i van crear una xarxa de ciberespionatge.