L'espionatge d'EUA alerta que Rússia fa xantatge a Trump

Assegura que el Kremlin té fotos d'una suposada "perversió sexual" de Trump en un hotel de Moscou

16.01.2017 | 10:27
Donald Trump, president electe dels Estats Units

El Kremlin podria tenir informació comprometedora sobre la vida privada i financera del president electe d'Estats Units, Donald Trump, segons un informe no contrastat que està en mans de les agències nord-americanes d'intel·ligència, tal com han informat diversos mitjans locals.

Després de la publicació de l'informe per part del portal BuzzFeed News i de diversos articles en mitjans com la CNN, el The Washington Post o el The New York Times, Trump ha dit a través del seu compte de Twitter que es tracta d'una "notícia falsa" producte d'una "total caça de bruixes política".Els directors de les principals agències d'intel·ligència haurien presentat aquest informe tant a Trump com a l'encara president, Barack Obama, en el marc de les reunions celebrades la setmana passada per abordar la suposada intromissió russa als comicis presidencials del passat 8 de novembre.

La part de l'informe que al·ludeix a la informació compromesa que el Kremlin tindria sobre Trump va ser elaborada per un ex agent de la intel·ligència britànica i el seu contingut no està verificat encara per la intel·ligència nord-americana. La informació comprometedora seria "suficient" per "fer xantatge" al president electe, segons explica aquest ex agent al que les agències nord-americanes donen credibilitat. La informació en mans del Kremlin inclouria proves recollides i incitades pels serveis d'intel·ligència russos sobre una suposada "perversió sexual" de Trump en una suite d'un hotel de Moscou.

Segons el document, Trump hauria contractat a diverses prostitutes perquè orinessin mentre ell mirava des del matalàs de la mateixa suite presidencial de l'Hotel Ritz Carlton en la qual s'havien allotjat el president Obama i la primera dama, Michelle Obama, durant una visita a Moscou.

Suculents negocis immobiliaris

L'informe també recull que les autoritats russes van oferir a Trump suculents negocis immobiliaris relacionats especialment amb la Copa Mundial de Futbol que es jugarà a Rússia al 2018, encara que el president electe els hauria rebutjat.

El que sí haurien acceptat tant Trump com els seus assessors va ser la informació sobre els demòcrates i la seva candidata, Hillary Clinton, que la intel·ligència russa hauria obtingut a través d'atacs informàtics. L'informe apunta a un col·laborador de Trump, Michael Cohen, com l'home que s'hauria reunit a Praga amb oficials russos per concretar l'intercanvi d'informació.

Després de l'aparició de l'informe, Trump ha reaccionat ràpidament amb el següent missatge a Twitter, escrit en majúscules: "Notícies falses, una total caça de bruixes política!". Cohen, també a Twitter, ha publicat una fotografia del seu passaport amb el missatge " Mai a la meva vida he estat a Praga" i l'etiqueta "notícies falses".
La suposada ingerència russa als passats comicis de la Casa Blanca ha monopolitzat el debat polític de les últimes setmanes als Estats Units. Abans de finalitzar el 2016, Obama va anunciar represàlies contra Rússia en forma de sancions econòmiques contra organismes d'espionatge, individus i empreses de seguretat informàtica, a més de l'expulsió de 35 diplomàtics del país.

Trump, per la seva banda, ha qüestionat sempre les troballes de les agències d'intel·ligència nord-americanes i ha arribat a insinuar que estaven "construint el cas".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Una de les víctimes de l'atemptat de Londres és una dona de mare gallega

Aysha Frade, de 43 anys, va morir després que l'atacant envestís la multitud al pont de Westminster

Així va ser l´atac al pont de Westminster

Així va ser l´atac al pont de Westminster

A les imatges, difoses per la BBC, es pot apreciar el moment en què una de les ferides cau a l'aigua

El terrorisme colpeja el cor polític de Londres

Un home causa 4 morts i una quarantena de ferits en un atac davant del Parlament britànic abans de...

Set detinguts arran de l´atemptat terrorista a Westminster

Set detinguts arran de l´atemptat terrorista a Westminster

El vehicle que es va fer servir a l'atemptat de Londres s'hauria llogat a Birmingham

Una catalana serà vicepresidenta del Tribunal Constitucional

Una catalana serà vicepresidenta del Tribunal Constitucional

Encarnació Roca està ben vista pel nacionalisme moderat tot i haver-se alineat amb els companys en...

Brussel·les recorda els pitjors atemptats de la seva història

La ciutat acull homenatges a les víctimes dels atacs contra l´aeroport i el metro amb l´Exèrcit...

Enllaços recomanats: Premis cinema