n La debilitat parlamentària del PP pot provocar que es tracti al Congrés un dels assumptes més controvertits de la legislatura de la majoria absoluta de Mariano Rajoy: el rescat de les caixes entre 2009 i 2015, que ha costat, segons el Tribunal de Comptes, més de 60.000 milions d'euros als espanyols en plena crisi econòmica i polítiques de retallades. L'oposició va donar passos en ferm per impulsar la creació d'una comissió d'investigació per aclarir, entre altres qüestions, les responsabilitats polítiques d'aquest «malbaratament». Podem i Ciutadans van ser els primers a anunciar-ho i el PSOE està disposat a avalar també aquesta petició.

Ciutadans, que té un acord d'investidura amb el PP, va reclamar la creació d'una comissió al Congrés per esbrinar «què ha passat, qui són els responsables i què han fet els supervisors» en el rescat bancari «perquè mai més torni a succeir». Fonts del PSOE van avançar que es sumaran a la petició de Podem i Ciutadans, al mateix temps que estan estudiant altres iniciatives parlamentàries.

Per altra banda, PSOE i Ciutadans avalen que el Tribunal de Comptes fiscalitzi els ingressos que rep l'Església a través de la casella de l'IRPF i se sumen a la iniciativa d'Units Podem de sol·licitar que la Comissió Mixta de Relacions amb el Tribunal de Comptes de les Corts exigeixi que s'elabori aquest informe. El PSOE va assenyalar que els ingressos de l'Església procedents de l'IRPF van sumar més de 1.240 milions entre 2010 i 2015.