n La Policia Nacional investiga el suïcidi d'una nena de 13 anys a Múrcia, presumpta víctima d'assetjament escolar, que es va treure la vida a la tarda de dimarts passat al seu domicili de la pedania d'Aljucer. El Grup de Menors de la Policia s'ha fet càrrec d'aquest cas i va interrogar l'entorn familiar de la petita, així com els seus companys i professors de l'Institut d'Educació Secundària (IES) Licenciado Francisco Cascales de Múrcia, on estudiava aquest curs i al qual va arribar procedent de l'institut Ingeniero Juan de la Cierva, de Patiño.

La policia no tenia constància fins a la defunció que existís assetjament escolar perquè no s'havia presentat cap denúncia a comissaria, tot i que l'assetjament es produïa des d'abans d'arribar a l'institut.

Entre les diligències policials hi ha una carta de comiat que, pel que sembla, va escriure la nena fa unes setmanes i que a finals de desembre va trobar una netejadora de l'institut Licenciado Francisco Cascales. Pel que sembla, la carta va ser lliurada al director de l'institut i aquest, al seu torn, la va traslladar a la família.

El maig passat la família va sol·licitar el canvi de centre i, després d'estudiar el cas, la conselleria va admetre el trasllat. Educació, que va demanar respecte perquè el cas està sent investigat policialment, va explicar que després de la denúncia de la situació de la menor es van activar els protocols d'actuació. Així, es va dur a terme un seguiment de la nena en el seu nou centre.