Manuel Valls, exprimer ministre francès i aspirant a liderar els socialistes en les presidencials de 2017, va viure el seu segon incident en un mes quan un jove li va donar una bufetada mentre feia campanya a les primàries socialistes.

Després de ser ruixat per un home amb un sac de farina a Estrasburg (nord-est) el passat 22 de desembre, el polític d'origen català va rebre una bufetada d'un jove quan sortia de l'ajuntament de Lamballe, a la Bretanya francesa (nord-oest).

Valls no va resultar ferit i l'agressor va ser immobilitzat i immediatament detingut.

"No tinc por de discutir amb els meus compatriotes, però sé que la democràcia és incompatible amb la violència", va dir el polític a la premsa després de l'incident.

En l'episodi d'Estrasburg de desembre, Valls havia estat fustigat per un home que li havia retret la seva gestió com a primer ministre francès (2014-2016).

L'antic cap de Govern francès aspira a ser el candidat socialista per a les presidencials d'abril i maig de 2017 per al que ha de guanyar les primàries del 22 i el 29 de gener, en què competirà amb altres sis candidats.

Lamballe. Manuel Valls giflé por Letelegramme