Bárcenas declara que els diners a Suïssa eren un «fons de pensions»

?L'extresorer del PP admet que no va informar dels fons a Hisenda perquè els va fer mitjançant operacions realitzades fora d'Espanya ?Desvincula la seva dona dels seus assumptes econòmics

18.01.2017 | 07:21
Luis Bárcenas, a la seva arribada a l´Audiència Nacional.

L'extresorer del PP Luis Bárcenas va explicar per primera vegada, però sense documents que ho acreditin, alguns dels ingressos en els seus comptes a Suïssa, procedents de la seva intermediació en operacions comercials a l'exterior i que mantenia com «un fons de pensions fora d'Espanya». Ho va relatar en la segona jornada de la seva compareixença en el judici de la trama Gürtel a l'Audiència Nacional i davant la sorpresa de la fiscal Concepción Sabadell, qui li va preguntar per què no havia aportat les dades en les seves successives declaracions judicials.

Però Bárcenas, que va admetre no tenir documents, com contractes o factures, que avalin aquestes operacions, va explicar que la seva intenció era haver quadrat les dades abans i presentar una «documentació exhaustiva», tal com es va comprometre a fer al febrer de 2013 quan li van preguntar per primera vegada sobre els seus comptes a Suïssa, on va arribar a acumular 48,2 milions d'euros. Va començar a treballar-hi, vaassenyalar, però el seu ingrés a la presó el 27 juny de 2013 va tallar «abruptament» aquesta tasca. Ja al gener de 2015 la va reprendre i la va acabar precisament diumenge passat.

Els seus diners a Suïssa, va declarar, eren per a ell «com un fons de pensions» i els mantenia ocults a Hisenda perquè tot el que ingressava allà, la major part en metàl·lic, tenia el seu origen en operacions que realitzava fora d'Espanya. «Eren fons que pensava que no havia de declarar a Espanya o simplement no els va declarar?», li va preguntar llavors la fiscal, al que va respondre: «Simplement no els vaig declarar».

Va afegir que mai va viatjar a Suïssa amb diners i els ingressos en metàl·lic els realitzava tant ell mateix com el seu amic i suposat testaferro Iván Yáñez, però mai la seva dona, Rosalía Iglesias, a qui va desvincular en tot moment. «La meva dona, en tots els temes relacionats amb l'economia, em signava els documents», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Un mort a Marsella després que un cotxe s'ha estavellat contra dues estacions de bus

De moment, es desconeix si es tracta d'un accident o d'una acció deliberada

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

Un any sense cap rastre de la jove Diana Quer

A la madrilenya, de 18 anys, se li va perdre la pista la nit del 21 al 22 d'agost del 2016

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

Detenen 33 persones a Boston en una jornada amb manifestacions enfrontades

?Els antiracistes surten al carrer per respondre a una marxa a favor de la llibertat d'expressió...

Víctimes de l´accident de Spanair demanen que es desclassifiquin documents

L'associació d'afectats pensa que en la documentació que reclama es troba la veritat sobre el...

El jutge deixa en llibertat l´escriptor turc detingut dissabte a Granada

Aquest intel·lectual, que també té nacionalitat alemanya, és reclamat...

Mor ofegat un jove de 15 anys a la platja de la Malva-rosa de València

Un noi de 15 anys va perdre la vida a a la platja de la Malva-rosa de València...

Enllaços recomanats: Premis cinema