Unes 30 persones continuen desaparegudes, entre elles quatre nens, entre les runes d'un hotel del centre d'Itàlia sepultat per una allau, possiblement originada després dels recents terratrèmols a la zona. La responsable de la unitat d'emergència de Protecció Civil, Titti Postiglione, va confirmar que els cadàvers recuperats a l'hora de tancar aquesta edició eren dos, si bé la xifra sembla destinada augmentar en les properes hores i dies.

«Ens agradaria que el balanç fos aquest fins al final d'aquesta història, però de moment queda molta feina per fer», va explicar Postiglione, en assenyalar que les tasques de recerca es desenvolupen en condicions extremes per l'abundant neu caiguda a la zona.

Els Bombers i el cap de Protecció Civil, Fabrizio Curcio, van confirmar el balanç, i aquest últim va avançar que es treballaria tota la nit respectant la seguretat dels 135 operaris que participen en la «molt complicada operació» de recerca dels desapareguts.

De la zona van ser rescatats els -fins ara- únics supervivents d'aquest desastre, Giampiero Parete i Fabio Salzetta, que en el moment de l'allau es trobaven fora de l'hotel i que, refugiats en un cotxe, van ser els qui van donar la veu d'alarma. El primer es trobava passant uns dies amb la seva dona i els seus dos fills de 6 i 7 anys i, pel que sembla, la seva família va quedar sepultada sota aquesta destructiva allau, que es va emportar arbres i roques.

El segon era un bidell de l'hotel que es va salvar perquè l'allau el va atrapar a la sala de calderes i que, després de ser rescatat, va informar els socorristes sobre la situació del lloc, ja que «no era fàcilment identificable», va afirmar el mariscal Lorenzo Gagliardi.

El luxós hotel Rigopiano es troba al poble de Farindola, província de Pescara, situat a 1.300 metres d'altitud al massís del Gran Sasso, en plena serralada dels Apenins, una zona que ha estat coberta en els últims dies per metres de neu.

A la tarda de dimecres l'establiment va ser atropellat per una violenta allau que el va destruir i el va sepultar pràcticament per complet, quan al seu interior es trobaven al voltant de 30 persones, entre elles una vintena d'hostes, 7 treballadors i alguns convidats.

Dispositiu de rescat

Hores després es va posar en marxa el dispositiu de rescat i els equips de salvament van emprendre de nit l'ascens fins a l'hotel, al qual van arribar a altes hores de la matinada i amb esquís. Els membres del cos de bombers, que treballen juntament amb altres agents en la recerca de supervivents, van assegurar a Twitter que després d'accedir a l'hotel no havin aconseguit captar cap senyal per part dels desapareguts.

Els bombers que van arribar a la zona i que van haver d'excavar en un primer moment amb pales van descriure als mitjans un escenari «catastròfic», en apuntar que l'hotel, literalment, «ja no existeix, ha estat arrasat».

L'alcalde de Farindola, Ilario Lacchetta, va lamentar que «les esperances de trobar persones amb vida es redueixen cada hora que passa».