Amb catifa vermella desplegada a l'aeroport i banda de música, el president sortint de Gàmbia, Yahya Jammeh, va marxar a l'exili després de 22 anys en el poder, però amb ell no només van sortir del país la seva dona i el seu fill, ja que, segons Mai Ahmad Fatty, assessor del nou president de Gàmbia, Adama Farrow, el dictador es va emportat més de 500 milions de Dalasi (moneda local, equivalent a 10,2 milions d'euros) de les arques de l'Estat. A més dels diners, l'expresident hauria utilitzat un avió de càrrega txadià per emportar-se diversos articles de luxe, entre ells tres cotxes Rolls Royce.

Les forces de la Comunitat Econòmica dels Estats d'Àfrica Occidental (Cedeao) segueixen desplegades a Gàmbia per garantir la seguretat dels ciutadans, que esperen l'arribada del seu nou president, encara refugiat al Senegal.

Milers de gambians, que en les últimes setmanes van fugir al Senegal a causa de la greu crisi política, van començar a tornar de manera massiva al seu país d'origen, on van trobar un gran desplegament dels forces regionals que vetllen per la seguretat abans del retorn de Barrow.

Centenars de persones i un gran nombre de vehicles es van amuntegar a la zona fronterera per fer cua i pujar a la localitat gambiana de Barra a un ferri que els portés a Banjul, la capital.

No obstant això, el president Barrow segueix esperant al seu refugi, el Senegal, i tornarà a Gàmbia quan «les forces regionals hagin creat les condicions que garanteixin la seva seguretat com a president», segons va explicar el dirigent de la Comunitat Econòmica d'Estats d'Àfrica Occidental, Marcel Alain de Souza, el cap de setmana.