La Diputació de València investiga si el funcionari que té el comandament de l'arxiu provincial, Carles Recio, ha incomplert la seva jornada de treball en els últims deu anys.

Segons ha informat l'àrea d'Administració General i Transparència de la Diputació després de la informació que avui publica 'El Mundo', actualment no consta en el registre del servei de Personal "cap comunicat, escrit o informació oficial sobre les presumptes anomalies en la situació laboral "d'aquest empleat.

El diputat responsable del personal, José Ruiz, ha informat que consten els registres diaris de Recio en els controls biomètrics amb els quals es realitza el seguiment de les entrades i sortides dels empleats de la Corporació en els seus llocs de treball.

No obstant això, després de conèixer aquest dilluns que Recio admet no treballar des de fa deu anys per un lloc de responsabilitat pel que cobra prop de 50.000 euros a l'any, el diputat responsable de l'àrea de Personal ha ordenat l'obertura d'un expedient informatiu, que comptarà amb un instructor i un secretari, per demanar informació i, si escau exigir les responsabilitats oportunes.

El treballador va accedir al càrrec el 2006, sota la presidència llavors de Fernando Giner (PP), tot i que no s'ha informat sobre el procediment que es va seguir per a la seva contractació.

"Una vegada finalitzat l'expedient informatiu, si així es considera, s'iniciarien els expedients disciplinaris que fossin necessaris", ha explicat a EFE el cap de gabinet del diputat, José Luis Aragó, en referència a les possibles responsabilitats dels superiors de Recio a els últims anys.

"Fets com el denunciat en aquest mitjà de comunicació danyen la imatge de la corporació i de tots els empleats públics, i això ens fa molt de mal perquè són extraordinaris professionals", ha agregat.

"En aquest moment, que nosaltres sapiguem, no tenim coneixement que ningú, de forma oficial, hagi comunicat al servei de Personal cap anomalia respecte al comportament d'aquest funcionari", segons Aragó.