Un Tribunal de Belgrad acull el primer judici celebrat a Sèrbia per crims de guerra i assassinats de civils musulmans en el marc del genocidi de la ciutat bosniana de Srebrenica el 1995. Vuit antics policies serbobosnians estan inculpats d'assassinats de centenars de civils musulmans el 14 de juliol de 1995 a la localitat de Kravica, prop de Srebrenica.

El crim va tenir lloc pocs dies després que l'enclavament caigués en mans de les tropes serbobosnianes sota el comandament del general Ratko Mladic, jutjat per genocidi i altres crims pel Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPII).

«Un procés d'aquesta importància, que abasta un nombre tan elevat de víctimes, és d'importància extraordinària», va declarar a Milica Kostic, representant de l'ONG Fons del Dret Humanitari.

Va insistir en què «la relació de Sèrbia amb el crim i el seu desig que responguin tots quedarà provat quan aquest país iniciï, si ho fa, processos contra persones d'alt rang que van participar en l'organització i planificació del genocidi».

Els ara acusats eren membres d'una Brigada especial del ministeri d'Interior serbobosnià. Juntament amb altres desconeguts presumptament van assassinar un nombre no establert de retinguts en un magatzem d'una granja agrícola a Kravica disparant a través d'esquerdes a les parets i llançant granades de mà a l'interior. Uns cent supervivents van ser assassinats més tard a trets amb fusells automàtics i pistoles.