Els sindicats d'estibadors van desconvocar les aturades parcials fixades per a la setmana que ve, després que el Govern retardés una setmana l'aprovació del reial decret llei de reforma de l'estiba, prevista inicialment per a demà. Així ho van anunciar els sindicats convocants de la vaga -Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar (CETM), UGT, CCOO, CIG (Confederació Intersindical Galega) i CGT- després de l'oferiment del Ministeri de Foment de retardar l'aprovació del decret de reforma de l´estiba per part del Consell de Ministres fins a la reunió de divendres 24, si sindicats i patronal seuen a negociar i es desconvoca la vaga.

Al mateix temps que els sindicats anunciaven la desconvocatòria de les aturades parcials, a les quals estaven convocats més de 6.150 estibadors per als dies 20, 22 i 24 d'aquest mes, l'Associació Nacional d'Empreses Estibadores i Consignatàries de Vaixells (Anesco) va respondre a l'oferta del Govern i va manifestar la seva disposició al diàleg amb la part social.

Segons les organitzacions sindicals, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha acceptat obrir una via de diàleg, després que els grups parlamentaris -Ciutadans, PSOE, Podem i Coalició Canària- asseguressin que no avalarien una reforma legislativa sense negociació. Segons Foment, els aspectes plantejats pels sindicats, com a garantia dels llocs de treball, professionalitat dels treballadors i manera d'organització del treball en els ports, no tenen cabuda al reial decret llei.