El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va insistir ahir a Dénia que el Govern «no interfereix en absolut» en l'activitat de la Fiscalia General de l'Estat, que «actua quotidianament amb total autonomia».

Catalá es va pronunciar així preguntat per la premsa sobre si es va reunir amb el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, un dia abans que la Fiscalia informés de la seva negativa a investigar-lo pel cas Púnica.

Al congrés del Partit Popular que es va celebrar el cap de setmana passat, va conversar amb Sánchez «i crec que amb tots els presidents autonòmics del PP», va afegir el ministre, que va clausurar les desenes jornades de Juntes de govern del Consell de Procuradors d'Espanya.

«Van ser tres dies en què ens vam veure tots i hi va haver moltes oportunitats de parlar», va dir Catalá, per insistir que va veure Pedro Antonio Sánchez com també el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo «i tants altres». El Ministre va assegurar que el «Govern, i en aquest cas el Ministeri de Justícia, no interfereix en absolut en l'activitat de la Fiscalia» i va afegir: «insisteixo, i ho ha dit el fiscal general de l'Estat, no és que ho digui jo, la Fiscalia actua quotidianament amb total autonomia».

Les explicacions

Respecte al cas de Pedro Antonio Sánchez, va recordar que la Fiscalia General de l'Estat «va dictar un decret en el qual fixava una posició en relació amb aquest assumpte, que estava sent objecte de coneixement en relació amb la Fiscalia Anticorrupció».

Aquest decret «està avalat pel criteri de quatre fiscals de la Sala penal i per la Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat», va afegir.

«Per tant, em sembla que qui fixa el criteri és la Fiscalia General de l'Estat d'acord amb els seus propis procediments interns i amb tot el coneixement que acrediten els fiscals de sala i el cap de la secretaria tècnica», va concloure.