El ministeri d'Afers Exteriors suec va demanar al departament d'Estat dels EUA una explicació sobre les paraules de dissabte del president Donald Trump, que va parlar davant milers de seguidors d'un suposat atac terrorista ocorregut a Suècia que no va existir. L'ambaixada sueca a Washington es va posar en contacte amb el departament d'Estat nord-americà per aclarir a quin presumpte atemptat terrorista es referia Trump.

La frase del president nord-americà va provocar un gran enrenou a Suècia i fins i tot l'exprimer ministre del país Carl Bildt es va preguntar, a través del seu compte a Twitter, «què s'ha fumat?» Trump quan va insinuar això. «Suècia? ¿Un atac terrorista? Què s'ha fumat?», va escriure Bildt, en referència a la frase pronunciada per Trump, en què parlava del que «va passar ahir a la nit» al país escandinau.

«Ja veieu el que està passant», va dir Trump davant milers de seguidors en un míting a Florida, per afegir: «Hem de mantenir el nostre país fora de perill. Ja veieu el que va passar a Alemanya, el que va passar la nit passada a Suècia». Trump va relacionar, pel que sembla, l'atemptat gihadista contra un mercat de Nadal a Berlín, on van morir 12 persones, amb un hipotètic acte semblant al país escandinau. El president nord-americà va esmentar altres atacs, com els de Brussel·les o Niça, per reflexionar, a continuació: «Suècia, qui ho havia de creure».