El local del partit ultradretà Front Nacional (FN), liderat per la candidata presidencial Marine Le Pen, va ser escorcollat per la policia, en el marc de la investigació de presumptes llocs de treball ficticis usats pels eurodiputats d'aquesta formació. El FN va assenyalar que és el segon escorcoll que els agents efectuen a la seva seu de Nanterre, als afores de París, pels mateixos fets, el que segons el seu parer demostra que en el primer no van trobar res.

«Es tracta clarament d'una operació mediàtica destinada únicament intentar pertorbar el bon desenvolupament de la campanya electoral presidencial i d'atacar Marine Le Pen en el moment en què puja en les intencions de vot, sobretot en les de la segona volta», va explicar el FN en un comunicat.

Segons el canal de televisió BFMTV, els investigadors van confiscar els discos durs dels ordinadors de diversos assistents parlamentaris i properament procediran als interrogatoris.

La Justícia francesa va obrir una investigació preliminar al març de 2015 a petició del Parlament Europeu pels presumptes llocs de treball ficticis de diversos assistents parlamentaris del FN a l'Eurocambra. Els investigadors sospiten que alguns d'aquests assistents parlamentaris, pagats per la institució europea, treballaven en realitat per al partit. El cas concerneix en particular a dos dels assistents parlamentaris contractats com a tals per Le Pen, favorita segons els sondejos per guanyar la primera volta de les presidencials.