El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, està estudiant quines mesures cautelars demanarà al tribunal per a Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, després que fossin condemnats a 6 anys i 3 mesos i 8 anys i 6 mesos, respectivament, i va afegir que no descarta reclamar presó eludible amb fiança. El fiscal, que va demanar una vista de mesures cautelars el mateix dia en què va conèixer la sentència, no ha decidit encara sobre això, a l'espera d'analitzar en detall les 741 pàgines de la resolució judicial dictada divendres passat per l'Audiència balear «i les circumstàncies concretes d'aquest cas», va assegurar. «Encara no hi ha una decisió definitiva sobre això», va afegir, atès que «s'estan contemplant totes» les mesures cautelars possibles.

Si bé el criteri general del Ministeri Públic és sol·licitar l'ingrés immediat a la presó per penes superiors a 5 anys, Horrach va insistir que «no s'exclou que s'hagi d'acomodar les mesures a les circumstàncies concretes del cas i per tant s'estan valorant totes». Sobre la vista sol·licitada, Horrach va explicar que «habitualment» els condemnats als qui afecten les mesures cautelars «han d'estar presents», així com els seus representants legals, si bé va aclarir que no exclou «que pugui realitzar-se per videoconferència».

El fiscal es va mostrar partidari de recórrer davant el Tribunal Suprem la sentència del cas Nóos, en el que afecta la branca valenciana, on els cinc acusats han estat absolts, i en el càlculs de les despeses en les quals incórrer l'Institut Nóos en organitzar esdeveniments a les Balears i València.

Segons el parer de Horrach, la Fiscalia va aportar elements suficients per demostrar «no que estiguessin sobredimensionats alguns serveis, sinó que ni tan sols es van executar». «Hi ha una sèrie de circumstàncies amb les que no estem d'acord», va explicar. Després d'«una primera lectura» de la sentència i a l'espera d'una anàlisi més profunda, Horrach considera que «sí que hi ha motius per recórrer en cassació determinats aspectes concrets».

L'Audiència de Palma ha convocat per a dijous una vista en què ha de decidir sobre la petició de mesures cautelars contra Urdangarin i Torres, amb presència dels dos acusats. Se celebraran dues vistes, una per cada un dels acusats i en presència d'aquests. No se celebraran en audiència pública i en elles les parts (Fiscalia, Advocacia de l'Estat i Advocacia de la comunitat autònoma de les Balears) podran sol·licitar l'adopció de mesures cautelars si ho consideren oportú.

Per part seva, Mario Pascual Vives, advocat d'Urdangarin, va explicar que el seu client va rebre «amb enteresa» la sentència, a més de amb «alegria» per l'absolució de la infanta Cristina. Pascual Vives va assegurar que recorrerà la sentència que condemna a la presó el seu client, després del que va recordar que seguirà defensant la seva innocència, d'acord amb la «premissa» amb la qual l'ha estat representant durant els últims cinc anys.

L'advocat també va confessar que no estarà preocupat per l'eventual ingrés a la presó preventiva d'Urdangarin fins que no «conegui la realitat» i el fiscal ho sol·liciti en la compareixença de mesures cautelars, una compareixença en la qual Pascual Vives va avançar que exposarà les seves «al·legacions».

La infanta Cristina, germana del rei Felip VI, es troba a Ginebra, on ha reprès la seva vida habitual. Cristina de Borbó va ser recollida per un automòbil a la porta de casa seva, de la que va sortir sola. La Infanta treballa per a la Fundació la Caixa, per a la que actualment coordina els programes amb agències de l'ONU des de Ginebra.