El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va expressar a Brussel·les el «fort compromís» del president, Donald Trump, amb l'OTAN i amb continuar la cooperació amb la Unió Europea (UE), deixant clar que els aliats han de contribuir més a l'aliança. «El meu missatge és que els EUA estan compromesos a continuar la seva associació amb la UE. Vull deixar això molt clar. Entenem la relació entre les nostres economies, entenem la profunda herència dels Estats membres i la UE amb el poble dels EUA», va assenyalar Pence en l'única roda de premsa que va oferir a Brussel·les, després del seu pas el cap de setmana per la Conferència de Seguretat de Munic.

Pence va assenyalar a la seu de l'OTAN que «respectem la determinació del poble de la Gran Bretanya, tal com ho van manifestar en el Brexit, i respectem l'opinió del poble de la UE».

En aquest sentit, el Govern britànic va rebutjar vetar la futura visita d'Estat del president dels EUA durant el debat al Parlament d'una petició ciutadana amb més d'1,8 milions de firmes que aspirava a evitar que el mandatari sigui rebut per la reina Isabel II. Milers de manifestants van protestar davant Westminster contra Trump mentre els diputats analitzaven, en una sessió sense votacions, la invitació que la primera ministra, Theresa May, va fer a Trump quan tots dos es van reunir a la Casa Blanca el mes passat.

El viceministre d'Exteriors, Alan Duncan, que va exercir de portaveu de l'Executiu, va argumentar que la «relació especial» entre Londres i Washington «transcendeix els partits polítics i és més important que les personalitats individuals».

Per altra banda, el secretari de Defensa dels EUA, James Mattis, va realitzar una visita sorpresa a Bagdad que coincideix amb l'inici anunciat de l'ofensiva per expulsar definitivament el grup terrorista Estat Islàmic (EI) de la meitat occidental de la ciutat de Mossul.