El Consell Nacional Electoral (CNE) es va comprometre a presentar d'aquí a tres dies els resultats definitius dels comicis a la presidència de l'Equador, ja que les dades existents no permeten determinar si es celebrarà una segona volta entre l'oficialista Lenin Moreno i l'opositor Guillermo Lasso. El president de l'organisme, Juan Pablo Pozo, va dir que hi ha un 12,22% de les actes que estan pendents d'incloure's en el còmput de vots, entre elles les que presenten «inconsistències».

Amb l'escrutini al 88,77%, el candidat del moviment oficialista Alianza País (AP), Lenin Moreno, té el 39,13% dels vots, mentre que el centredretà Guillermo Lasso, del Moviment CREO, compta amb el 28,31%. A l'Equador, per ser elegit president en primera volta cal tenir, com a mínim, el 40% dels sufragis i una diferència d'almenys deu punts percentuals respecte el segon candidat més votat.

Amb els resultats que es coneixen, Moreno sosté que amb tota probabilitat la seva candidatura vencerà en primera ronda, mentre que Lasso es mostra segur que hi haurà una segona volta i fins i tot ha demanat a les altres forces de l'oposició que es sumin amb ell a un pacte per la governabilitat del país.

Lasso va assegurar que el retard de les autoritats a facilitar els resultats definitius de les eleccions «fa pudor». «Com pot ser que es retardin els resultats tres dies per un 12 per cent, quan ahir en dues hores, o en mitja hora, ja tenien escrutat un 12 per cent?», va dir.