Ciutadans va aconseguir el suport del Congrés per iniciar la tramitació d'una proposició de llei integral contra la corrupció que no obligaria a dimitir el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, tot i la seva pressió pública perquè el PP faci dimitir el polític, citat com investigat en el cas Auditori. Mentre Ciutadans segueix pressionant el PP, encara que sense revelar si donarà suport a una moció de censura contra el president murcià si no dimiteix, el líder del partit, Albert Rivera, va defensar al ple de la Cambra seva llei òmnibus contra la corrupció, una proposició que no preveu la dimissió o el cessament d'un càrrec públic acusat per corrupció fins a l'obertura de judici oral.

Rivera va demanar al PP que proposi un candidat alternatiu a Sánchez, recordant que el pacte que tenen signat a Múrcia obliga a dimitir els càrrecs públics en el mateix moment en què siguin «imputats» i no quan s'obri judici oral, com va defensar la portaveu del Govern murcià, Noelia Arroyo.

Segons fonts de C's, no hi ha cap contradicció perquè ells aposten «per una major exigència», començant per ells mateixos i pels pactes d'investidura o de govern que signen amb altres partits, i per això demanen la renúncia immediata del president murcià sense esperar que vagi a judici.

La llei que planteja C's inclou la protecció dels denunciants, la prohibició dels indults per delictes de corrupció, la tipificació com a delicte de l'enriquiment il·lícit i eliminació del termini màxim per a poder investigar. També que els partits, sindicats i patronals siguin responsables «subsidiaris» de la corrupció i que es protegeixi els secretaris i interventors dels ajuntaments.