Una cort militar de Tel Aviv va condemnar a 18 mesos de presó Elor Azaria, el soldat israelià condemnat per homicidi per matar un palestí que havia estat ferit i immobilitzat pels seus companys a Hebron després d'apunyalar un d'ells al març de 2016. La presidenta del tribunal, Maya Heller, va assegurar que per a dictar la sentència han considerat «el dany als valors socials realitzats per l'acusat», en disparar a mort en contra de les normes de combat i no mostrar penediment. Heller va afegir que, tot i això, també s'han tingut en compte altres factors com que l'incident es va produir «en un territori hostil» i el «dany patit per la seva família» des de la seva detenció després del succés.

El jove, de 20 anys, haurà d'ingressar a la presó el proper 5 de març. La Fiscalia Militar havia demanat una pena d'entre tres i cinc anys de presó, sense incloure els deu mesos que Azaria ha passat sota arrest, part d'aquest domiciliari.

La defensa havia anunciat la seva intenció d'apel·lar qualsevol sentència, fins i tot la mínima, i va sol·licitar al tribunal que s'abstingués d'imposar una pena de presó o que, si ho feia, fos d'un màxim de dos anys.

El soldat va arribar a la base militar de la Kiria a Tel Aviv somrient i acompanyat per la seva família per escoltar la lectura de la sentència. «Cap de nosaltres té expectatives, hem d'esperar la sentència sigui quin sigui», va declarar el pare del soldat a l'inici de la sessió, seguida des de l'exterior per nombroses persones.