La líder de l'extrema dreta francesa i candidata presidencial, Marine Le Pen, no va poder reunir-se amb la més alta autoritat sunnita del Líban, el muftí de la República, xeic Abdul-Derian, després de negar-se a cobrir-se el cap amb el vel islàmic. La institució que dirigeix Derian va expressar la seva indignació pel «comportament inadequat» de Le Pen, que «es va negar a posar-se el vel islàmic, requisit per veure el muftí», segons un comunicat.

La candidata ultradretana es presenta com a favorita en la primera volta de les eleccions presidencials franceses, el 23 d'abril, encara que no per guanyar els comicis. «A Le Pen se li havia notificat la necessitat de cobrir-se el cap en reunir-se amb el muftí, però quan va arribar a la trobada va rebutjar fer-ho, tot i les peticions en aquest sentit», va detallar la institució.

Per la seva banda, Le Pen va assenyalar que el que va passar «no és greu», segons declaracions difoses per l'Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN). «La més alta autoritat sunnita del món no va tenir aquesta exigència i, per tant, no tinc motius per posar-me'l ara», va afirmar la candidata ultradretana en referència a la seva reunió al Caire el 2015 amb Ahmed al Tayeb, xeic d'Al Azhar, la institució de referència de l'islam sunnita a tot el Próxim Orient.

En una entrevista publicada pel diari libanès L'Orient-Le Jour, Le Pen va afirmar que «cada país té la seva història» i que ella no intenta «imposar el model francès, ja que la laïcitat és un concepte que diversos països interpreten malament».

La candidata presidencial francesa va arribar diumenge a la nit al Líban per una visita oficial de dos dies, durant la qual es va entrevistar amb el president del país, Michel Aoun; el primer ministre, Saad Hariri; el ministre d'Exteriors, Yebrán Basil, i amb el patriarca maronita (catòlic d'Orient), Monsenyor Bechara Rai.