Les autoritats de Malàisia segueixen sense aclarir les causes de la mort de Kim Jong-nam, el germà gran del líder nord-coreà, Kim Jong-un, quan es compleixen vuit dies del seu assassinat a l'aeroport de Kuala Lumpur. El Ministeri de Salut va indicar que està a l'espera dels resultats de l'examen post mortem realitzat a un ciutadà nord-coreà el 15 de febrer, dos dies després del succés, per poder confirmar també la identitat de la víctima.

Els forenses van realitzar una tomografia, un examen intern i extern del cadàver i una anàlisi forense dental, i van lliurar els resultats a la policia, que els va portar a laboratoris especialitzats per ser analitzats. «Aquestes anàlisis hauran de confirmar la identitat del mort i aclarir les causes de la mort; ambdues coses estan pendents de moment», va assenyalar el Ministeri.

El director general de Salut, Noor Hisham Abdullah, va explicar que l'anàlisi post mortem no va revelar indicis d'atac de cor, com va assegurar l'Ambaixada nord-coreana, ni de punxades. També va indicar que es va fer un reconeixement facial del cadàver, però que els forenses encara no han pogut confirmar la identitat de la víctima, malgrat que fonts governamentals de Corea del Sud la van identificar la setmana passada com Kim Jong-nam.

Abdullah va afegir que cap familiar ha comparegut de moment per reconèixer la víctima, malgrat que s'esperava per a ahir l'arribada al país del fill del mort, Kim Han Sol.