La Guàrdia Civil investiga la mort d'un home de 66 anys a la localitat alacantina de Beniarbeig produïda per l'atac de cinc gossos de raça perillosa, propietat d'un veí de la zona, que li van clavar nombroses dentades. La víctima va sortir de casa dissabte per dirigir-se a peu a una finca de la seva propietat, en la qual tenia un petit hort, tot i que no va arribar fins allà.

Va ser el seu fill qui, hores després i en no tenir notícies del seu pare, es va dirigir a la finca i va descobrir el seu pare estirat a terra i ple de ferides produïdes per mossegades dels gossos. Les seves cames i els braços deixaven entreveure la lluita aferrissada que havia mantingut l'home amb els animals per defensar-se de l'atac, ja que les empremtes feien pensar en l'actuació d'una manada de gossos de races perilloses, ja que a la zona no hi ha depredadors salvatges.

Els agents van interrogar l'inquilí d'una casa propera, que va reconèixer tenir cinc gossos de races mestisses de pitbull i bullterrier. Els animals no tenien taques de sang, però un d'ells estava xop, com si l'acabessin de banyar.

Els guàrdies van comprovar que només un dels gossos tenia xip identificatiu, i que el seu amo no tenia documentació de cap d'ells, ni autorització per a la seva possessió, ni assegurança de responsabilitat civil. A més, i segons la Policia Local, existien antecedents d'algun atac anterior protagonitzat per aquests mateixos gossos.

Els cinc gossos van ser sacrificats a primera hora de la tarda d'ahir, segons va informar la Guàrdia Civil, mentre que el seu propietari podria enfrontar-se a càrrecs per un delicte d'homicidi per imprudència.