El grup parlamentari de Podem va fer efectius els canvis aprovats a la direcció amb el debut d'Irene Montero com a portaveu al Congrés, en substitució d'Íñigo Errejón, i amb una nova reubicació de la posició dels seus diputats a l'hemicicle que treu visibilitat als «errejonistes». L'ara secretari d'estratègia política, Íñigo Errejón, ha deixat de seure al costat de Pablo Iglesias i ocupa un escó a la fila superior, mentre que Montero, com a nova portaveu, és la que seu a la butaca contigua a la del secretari general.

La nova portaveu adjunta, Ione Belarra, també baixa a la primera fila de Podem, darrere de la bancada del Govern, per ocupar l'escó següent al de Montero. Errejón, per la seva banda, s'asseu ara entre el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, el lloc del qual s'ha respectat pels acords amb la coalició, i Rafael Mayoral, que a l'altre costat té Noelia Vera, tots dos «pablistes» i membres de la direcció.

Aquesta reordenació afecta també altres diputats, com Tania Sánchez, que està asseguda a l'última fila, coneguda com el «galliner», i baixen a posicions més visibles diputades com Sofia Castañón o Noelia Vera. Els canvis, en definitiva, situen en posicions de primera línia les persones de l'equip de Pablo Iglesias que tenen més responsabilitats en la nova direcció i desplacen per aquest motiu altres, la majoria «errejonistes», com Pablo Bustinduy, Ángela Ballester o el jutge Juan Pedro Yllanes.