El centrista François Bayrou va anunciar que no serà candidat a la Presidència de França per quarta vegada «per evitar la dispersió electoral» i va proposar una aliança al socioliberal Emmanuel Macron que aquest immediatament va acceptar. Bayrou, actual alcalde de Pau i líder del partit MoDem, va assegurar que França «viu un moment clau» en què hi ha «el perill de la victòria de l'extrema dreta que suposaria el fracàs de França i el trencament d'Europa».

«Ofereixo una aliança a Macron. Cal canviar les coses de forma urgent. Hem d'unir les nostres forces, és un gest d'esperança per al nostre país», va assenyalar Bayrou, tot afegint que en la situació crítica que viu el país cal «deixar a un banda les ambicions personals i partidistes».

Per part seva, Macron va acceptar l'aliança amb Bayrou i va dir que aquest pacte suposa un gir en la campanya a la Presidència de França, en la qual la ultradretana Marine Le Pen apareix com una de les favorites. Macron va opinar que les propostes de Bayrou responen «plenament» a la idea d'«unió» i de «renovació» que ell propugna i va considerar que aquesta aliança representa un gir també en la vida política.

Per altra banda, Catherine Griset, la secretària personal de Le Pen, va ser imputada per suposada ocultació d'abús de confiança sobre la feina com a assistent parlamentària de Le Pen al Parlament Europeu (PE). La Justícia francesa no va imputar càrrecs a un altre dels interrogats sobre aquest cas, Thierry Légier, el guardaespatlles de la líder ultradretana.

La Justícia francesa va obrir fa dos anys una investigació a petició del PE davant les sospites que Griset i Légier, contractades les dues com a assistents parlamentaris de Le Pen a la institució, no efectuaven en realitat les seves funcions. El Parlament Europeu demana a la política que torni gairebé 330.000 euros.