Un ciutadà espanyol, identificat com Sergio Oliva, nascut a Sevilla fa 38 anys, va ser detingut a Vaihaingen (sud-oest d'Alemanya) per la mort violenta dels seus dos fills, de quatre i cinc anys. La Fiscalia va decretar la presó preventiva del sospitós, que no compta amb antecedents policials a Alemanya, davant l'acumulació d'evidències en contra seu.

De moment, va apuntar el portaveu de la Policia de Ludwigsburg, Peter Windenhorn, Oliva s'ha negat a declarar i es troba hospitalitzat per ferides que pel que sembla es va infringir a si mateix i sota vigilància policial.

La mort dels dos nens, Miguel i Leonardo, es va produir entre divendres a la nit i dissabte a la tarda a l'habitatge del ciutadà espanyol, que s'havia separat fa mesos de la seva dona, de 34 anys i nacionalitat russa. L'home va recollir divendres a la tarda els seus dos fills de la llar d'infants, tal com estava acordat amb la seva dona, qui va descobrir els cadàvers a la nit de dissabte. Els menors presentaven una profunda ganivetada al pit amb un ganivet de cuina ja confiscat per la policia i cops al cap amb un objecte contundent.