Voluntaris de la Mitja Lluna Roja líbia van localitzar un contenidor de metall amb 56 persones al seu interior i 13 cadàvers d'immigrants que havien caigut en mans de traficants de persones. El contenidor, igual als que s'usa en el transport marítim de mercaderies, va ser descobert pels equips policials a la ciutat de Khoms, situada a l'oest de la capital líbia, Trípoli.

«Quan els voluntaris van arribar, van proporcionar els primers auxilis, ajuda psicològica, menjar i mantes als 56 supervivents, entre ells una nena de cinc anys», va explicar la Mitja Lluna Roja

Segons l'organització, els immigrants -que pateixen diverses malalties i lesions- portaven diversos dia tancats al contenidor, des del qual suposadament havien de ser portats a una platja per embarcar rumb a Europa.

«Els 13 cadàvers han estat introduïts en bosses i traslladats a l'hospital de la ciutat per completar el reconeixement», va detallar, Fawsi Abdel-Alli, portaveu de la Mitja Lluna Roja a Khoms.

La troballa es va produir escassos dies després que voluntaris de l'organització trobessin els cadàvers de 74 immigrants que havien mort a aigües del Mediterrani quan intentaven arribar a la costa europea en una embarcació precària que es va acabar enfonsant. Els cadàvers dels immigrants van aparèixer davant de les platges de la ciutat de Zawiya, situada a 150 quilòmetres de la frontera amb Tunísia.

Les platges que s'estenen entre Trípoli i la frontera amb Tunísia s'han convertit en els últims dos anys en el bastió principal de les màfies que trafiquen amb éssers humans tot i la presència de les patrulleres europees.