Dos dels caps de la trama Gürtel, Pablo Crespo i Álvaro Pérez el Bigotes, van acudir a una nova sessió del macrojudici que se celebra a l'Audiència Nacional emmanillats i escortats per la Guàrdia Civil, després que ingressessin a la presó quan van ser condemnats pel cas Fitur. Tots dos van ser conduïts en un furgó de l'institut armat des de la presó madrilenya de Valdemoro, a la qual van ser traslladats després que el tribunal valencià que els va condemnar a més de 12 anys de presó ordenés l'internament per risc de fuga.

Per part seva, el cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, va ser traslladat en ambulància al macrojudici tot i que el tribunal l'havia dispensat d'assistir per problemes mèdics. Per això, l'advocat Marcos Molinero -en nom de la defensa de Correa- va sol·licitar al tribunal que es dedueixi testimoni per «imposar les sancions legals» corresponents a causa de l'«escarni personal i humà» a què «Institucions Penitenciàries estan sotmetent Correa».

En tot cas, el tribunal va dispensar els tres principals acusats d'acudir a les properes sessions del judici, ja que «les circumstàncies han canviat» arran del seu ingrés a la presó. La seva estada a la presó fa que el tribunal, presidit per Ángel Hurtado, hagi considerat que les circumstàncies per les quals s'exigeix als tres acusats la seva compareixença durant tot el transcurs del judici han «canviat». Per això, els dispensa d'assistir sense perjudici que tant ells com els seus advocats vulguin acudir a alguna de les sessions.