El president nord-americà, Donald Trump, va reiterar que la construcció del mur amb Mèxic començarà «abans del que estava previst» i va defensar el seu pla de reforçar el control migratori per fer fora dels EUA les «persones dolentes». «Construirem el mur, no us preocupeu. De fet, començarà aviat, abans d'allò previst», va destacar Trump en el seu discurs davant la Conferència anual d'Acció Política Conservadora (CPAC), la principal trobada del conservadorisme als EUA.

«Portarem a terme una acció ràpida i contundent per assegurar la frontera sud dels EUA i començar la construcció d'un gran, gran mur fronterer», va insistir el president nord-americà, tot recordant la seva intenció d'aturar «el flux d'immigració il·legal».

Paral·lelament, Trump va atacar de nou els grans mitjans de comunicació, als quals va qualificar de «deshonestos», «enemic del poble» i «divulgadors notícies falses». Trump va carregar contra la premsa per pensar que mai guanyaria les eleccions presidencials de novembre passat i per mantenir sempre com a favorita de les enquestes la candidata demòcrata, Hillary Clinton.

«Estem combatent les notícies falses. Són falses, mentides, falses. Fa uns dies vaig qualificar d'enemic del poble les notícies falses, i ho són», va assegurar el multimilionari. «Hem de lluitar contra ells. Els mitjans són molt intel·ligents, molt astuts i deshonestos. S'enfaden quan exposem les seves notícies falses», va afegir el president nord-americà.

En aquest sentit, la Casa Blanca va causar polèmica en vetar l'assistència de tres mitjans tan prestigiosos com la CNN, The New York Times i Politico a una sessió informativa informal del portaveu presidencial, Sean Spicer. Es tracta d'una ruptura molt inusual de les relacions entre la residència presidencial i els corresponsals que habitualment cobreixen la informació que genera la Casa Blanca.