Agents de la Policia Nacional van detenir un noi de 14 anys en una localitat de la Comunitat Valenciana, i estan investigant altres tres adolescents, per assetjar una companya de classe, que era maltractada físicament, psicològica i verbal tant al centre com fora d'ell. La investigació va començar quan els pares de la menor assetjada van observar que no volia anar a l'escola i manifestava símptomes d'ansietat, després del que van descobrir que rebia insults i vexacions de companys de classe, de manera que van presentar una denúncia en una comissaria de la Policia. L'assetjament a la jove va començar a l'octubre de 2015, quan va ser sotmesa a maltractament verbal i psicològic per part d'alguns companys del seu col·legi.

Els agents van descobrir que la víctima, de 13 anys, era empesa i copejada amb motxilles per tres presumptes assetjadors de 14 anys i un altre de 15 anys, que a més li clavaven «clatellots», li llançaven insults de tota mena i fins i tot li arrabassaven les seves pertinences. A més, un dels menors investigats havia fins i tot amenaçat la víctima, dient-li que l'apunyalaria i li donaria un cop de puny, així com que ompliria amb excrements el pom de la porta d'accés al seu habitatge.

Ous a la finestra

Els investigadors van descobrir que els joves van llançar ous contra la finestra de la víctima en una ocasió, que a més era vigilada i perseguida fins i tot els caps de setmana, mentre que quan la localitzaven «començaven a insultar-la al mig del carrer».

Finalment, els agents van detenir el menor de 14 anys que va amenaçar la víctima com a presumpte autor de delictes d'amenaces i contra la integritat moral, i està investigant els altres tres implicats.

El Ministeri d'Interior i el Ministeri d'Educació han posat en marxa el Pla director per a la convivència i millora de la seguretat educativa dels centres i els seus entorns, pel qual agents especialitzats ofereixen xerrades a les escoles sobre assetjament escolar, drogues i alcohol, riscos a Internet o violència masclista. L'objectiu d'aquesta iniciativa és intentar eradicar des de diversos fronts aquest tipus de conductes, sensibilitzant els joves en fomentar la companyonia, el respecte i els valors.